Izvodi banaka

U glavnom meniju sa leve strane pronadjite opciju Izvodi.
Ukoliko stranicu izvoda otvarate prvi put, dobicete informaciju da u bazi nema uvezenih izvoda.
eKompanija podrzava uvoz izvoda skoro svih banaka na domacem trzistu, ukljucujuci i izvode generisane iz Asseco programa. Ukoliko se banka vase kompanije ne nalazi na spisku, obratite se nasoj tehnickoj podrsci.
Spisak banki koje su podržane u ovom trenutku možete pogledati ovde.
Kako biste po prvi put uvezli izvod, kliknite na dugme "Uvezi izvod" u godnjem desnom ugli tabele.
U formi za uvoz izvoda odaberite izvor fajla, kliknite na plus i odaberite odgovarajuci fajl. Nakon toga kliknite na dugme Otpremi.
U tabeli mozemo videti informacije kao sto su broj izvoda, datum izdavanja, konacno stanje, broj uplata, broj isplata i status izvoda koji moze imati vrednost nov, obrada zapoceta, i obrada zavrsena.
Dostupna nam je akcija obrade izvoda. Klikom na dugme obradi izvod pokrece se procedura obrade izvoda. Procedura obrade automatski otvara kartice svih pravnih lica koja se nalaze na izvodu. Ukoliko je uplata fizickog lica, procedura obrade izvoda nece otvoriti karticu fizickog lica automatski.
Nakon uspesne obrade otvara se stranica pojedinacnog izvoda.
U gornjem levom uglu mozemo videti osnovne informacie izvoda kao sto su broj, datum, tekuci racun, naziv banke i status.
U gornjem desnom uglu mozemo videti pocetno stanje, stanje na racunu nakon obradjenog izvoda, i promenu nastalu obradom trenutnog izvoda.
U tabeli ispod prikazane su sledece informacije: Kupac ili dobavljac ukoliko se nalazimo na tabu Isplate, poziv na broj, Iznos, Svrha uplate, Fakture povezane za uplatu, Status uplate koji moze imati vrednost nije obradjena, delimicno obradjena i potpuno obradjena kao i akcija obrade izvoda.